Institutul de Zoologie la Festivalul Ziua Mediului 2021

02.07.2021
Institutul de Zoologie la Festivalul Ziua Mediului 2021

Institutul de Zoologie a participat la Festivalul Ziua Mediului Moldova 2021, care s-a desfășurat la data de 26 iunie în cadrul iarmarocului EcoLocal (Chișinău), la invitația Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic (AJMTEM). Ediția din acest an a fost organizată de către AJMTEM grație suportului oferit de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu - Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Suedia, Organizația Mondială a Sănătății în Moldova, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și comunitatea de mediu.

Cercetătorii Institutului de Zoologie au demonstrat vizitatorilor colecții de insecte, moluște acvatice, preparate umede de viermi paraziți, exponate paleozoologice și apariții editoriale recente (monografii, lucrări metodice, atlase, enciclopedii) și au discutat cu iubitorii de natură despre diversitatea biologică a Moldovei și căile de conservare a acesteia.

Directorul Institutului de Zoologie, dna profesor Laurenția Ungureanu a discutat cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Ion Perju și cu Secretarul de Stat, dna Valentina Țapeș cu referire la impactul stării mediului și schimbărilor climatice asupra speciilor de animale și a habitatelor lor pe teritoriul Republicii Moldova, cât și posibilitățile de implementare a rezultatelor științifice în vederea conservării speciilor și remedierii ecosistemelor terestre și acvatice.

Ziua Mondială a Mediului este celebrată pe data de 5 iunie și are la bază în fiecare an o temă recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu. Tema anului 2021 a fost ”Restaurarea ecosistemelor”. Citește mai mult: https://www.un.org/en/observances/environment-day 

Prin marcarea Zilei Mondiale a Mediului, ONU urmărește să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protecția mediului şi să sensibilizeze factorii de decizie politică să acționeze în acest sens.

Categorie:
Cuvinte-cheie: