Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare, ediția anului 2022

18.11.2022
Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare, ediția anului 2022

La 10 noiembrie 2022 comunitate științifică din Republica Moldova a marcat Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare, ediția a XII-a, care s-a transformat în timp într-o zi profesională a lucrătorilor din domeniul cercetării şi inovării.

Tema propusă de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) pentru ediția anului 2022 a fost ”Științele fundamentale pentru dezvoltarea durabilă”.

Institutul de Zoologie a participat atât la festivitatea organizată de Ministerul Educației și Cercetării, cât și la cea organizată de Academia de Științe a Moldovei. În cadrul expozițiilor desfășurate cu această ocazie, au fost demonstrate publicului cărțile editate în anii 2020-2023 și un șir de lucrări distinse cu medalii de aur, argint și bronz la saloanele de inventică din anul 2022 (Expoziția Internațională de Inovație și Transfer Tehnologic ”Idee excelentă”, 21-23 septembrie 2022, Chișinău; Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia”, ediția a VIII-a, 8-10 octombrie 2022, Timișoara; Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT, ediția a XX-a, 26-28 octombrie 2022, Cluj-Napoca). Toate acestea împreună reflectă direcțiile de cercetare ale institutului și modul de valorificare a rezultatelor științifice obținute. 

Într-un cadru solemn, dna Laurenția Ungureanu, doctor habilitat în științe biologice, profesor, director al Institutului de Zoologie, a fost distinsă cu Diploma de Onoare a Ministerului Educației și Cercetării în semn de înaltă recunoștință și apreciere a activității științifice prodigioase, pentru dedicare, devotament și perseverență în promovarea și implementarea rezultatelor cercetării. 

Pentru a afla informații detaliate privind marcarea Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare în Republica Moldova, accesați site-ul MEC și cel al AȘM.

 

Lucia Bilețchi

Categorie:
Cuvinte-cheie: