Vizita elevilor Liceului Teoretic Republican „Aristotel” în Laboratorul Sistematică și Filogenie Moleculară

25.10.2023
Vizita elevilor Liceului Teoretic Republican „Aristotel” în Laboratorul Sistematică și Filogenie Moleculară

Marți, 17 octombrie 2023, în cadrul Centrului de Cercetare a Invaziilor Biologice, a fost ținută o lecție publică pentru elevii claselor a X-a și a XI-a de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, or. Chișinău.

Cu un cuvânt de salut în adresa elevilor a venit mem. cor., dr. hab., prof. cerc. Laurenția Ungureanu, director al Institutului de Zoologie, Universitatea de Stat din Moldova, urmat de prezentarea centrelor de cercetare din cadrul institutului, a domeniilor principale de activitate a colaboratorilor științifici, cât și a unor lucrări științifice relevante, publicate de către echipele de cercetare. 

În cadrul evenimentului, dr. Anna Moldovan și doctoranda Sorina Istrati au discutat cu elevii cu privire la principiile de bază în sistematica și filogenia moleculară și unele aspecte importante ce țin de taxonomia bazată pe caracterele moleculare. Au fost prezentate domeniile de aplicare a sistematicii și filogeniei moleculare și unele direcții de cercetare ale colaboratorilor Institutului de Zoologie. Doctoranda Istrati Sorina a prezentat informații cu privire la tehnica ADN barcoding, domeniile de utilizare a acesteia, inclusiv în cadrul cercetărilor la propria teză de doctorat. 

În continuare, elevii au vizitat Laboratorul Sistematică și Filogenie Moleculară din cadrul Centrului de Cercetare a Invaziilor Biologice, fiindu-le explicate etapele și aspectele metodologice esențiale în studiul acizilor nucleici. 

Așteptăm cu drag pe toți cei interesați de universul fascinant al științelor biologice!

Dr. Anna Moldovan

Categorie:
Cuvinte-cheie: