Ziua Internaţională a Femeilor și Fetelor din domeniul Știinţei – ediția anului 2024

13.02.2024
Ziua Internaţională a Femeilor și Fetelor din domeniul Știinţei – ediția anului 2024

Deja tradițional, în prima decadă a lunii februarie comunitatea științifică marchează Ziua Internaţională a Femeilor și Fetelor din domeniul Știinţei, prin o decizie a Adunării Generale a ONU, care promovează accesul și participarea deplină, egală a femeilor în următoarele domenii: știință, tehnologie, inginerie și matematică. La nivel internațional, ediția anului 2024 a avut drept temă „Femeile în guvernarea științei: o eră nouă pentru dezvoltarea durabilă” (sursa: https://www.un.org/en/observances/women-and-girls-in-science-day).

Cu această ocazie, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a distins mai multe cercetătoare cu diplome de onoare, printre care și 2 angajate ale Institutului de Zoologie:

  • Bacal Svetlana, doctor în ştiinţe biologice, conferențiar cercetător, cercetător științific coordonator în Laboratorul Entomologie „Profesor Boris Vereșciaghin” (categoria cercetători seniori);
  • Tumanova Daria, doctor în ştiinţe biologice, cercetător științific superior în Laboratorul Hidrobiologie și Ecotoxicologie (categoria tineri cercetători).

Un material privind acest eveniment a fost plasat pe site-ul MEC, disponibil AICI.

Și rectorul Universității de Stat din Moldova, dr. Igor Șarov, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor și Fetelor din domeniul Știinţei, disponibil AICI.

Administrația Institutului de Zoologie își exprimă admirația  pentru toate cercetătoarele Institutului de Zoologie, care prin talent, creativitate și muncă asiduă contribuie la dezvoltarea durabilă a societății, și le urează multă sănătate, pace și noi realizări profesionale.
 

Categorie:
Cuvinte-cheie: