Institutul de Zoologie, ca parte a centrului de cercetare INPOLDE, a participat la organizarea conferinței internaționale INTERVENT

01.11.2023
Institutul de Zoologie, ca parte a centrului de cercetare INPOLDE, a participat la organizarea conferinței internaționale INTERVENT

În perioada 19-20 octombrie 2023, centrul  de cercetare INPOLDE din cadrul Facultății de Științe și Mediu, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, a organizat conferința internațională și workshopul “Interdisciplinary applications of advanced analytical and control techniques in environment, health and materials science - INTERVENT”, care a avut ca tematică tehnicile analitice și de modelare avansate utilizate în cercetările interdisciplinare în domeniul mediului și a sănătății, tehnicile de caracterizare utilizate în știința materialelor și integrarea fizicii și biologiei în educație. Programul conferinței (în limba engleză) este disponibil AICI.

Din comitetul științific internațional al conferinței au făcut parte și cercetătorii Institutului de Zoologie: mem.cor. Elena Zubcov (co-președinte), mem.cor. Laurenția Ungureanu, acad. Ion Toderaș (membri de onoare), dr. Nina Bagrin, dr. Lucia Bilețchi, dr.hab. Dumitru Bulat. Pe lângă aceasta, în calitate de coorganizator, Institutul de Zoologie și-a asumat responsabilitatea de a edita culegerea de rezumate, care va fi disponibilă în curând.

În sesiunea plenară, mem.cor., dr.hab., prof. Elena Zubcov a ținut o prelegere cu tema ”Study of the migration and impact of metals on the functioning of aquatic ecosystems”. În sesiunea de postere au fost prezentate și alte lucrări ale cercetătorilor Institutului de Zoologie.

De menționat că infrastructura laboratoarelor INPOLDE este conectată cu echipamentele de cercetare achiziționate de instituțiile partenere în proiectul MIS ETC 1676 din Republica Moldova și Ucraina (Institutul de Zoologie, Institutul de Geologie și Seismologie, or. Chișinău, Centrul Științific Ucrainean al Ecologiei Mărilor, or. Odessa). Profilul centrului INPOLDE pe platforma EERTIS este disponibil AICI.

 

Lucia Bilețchi
 

Categorie:
Cuvinte-cheie: