Institutul de Zoologie a participat la festivitatea de celebrare a Zilei Științei, organizată de Ministerul Educației și Cercetării

27.11.2023
Institutul de Zoologie a participat la festivitatea de celebrare a Zilei Științei, organizată de Ministerul Educației și Cercetării

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a organizat la 20 noiembrie 2023 festivitatea consacrată Zilei Științei în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc la în incinta Palatului Republicii, cu participarea instituțiilor de cercetare (universități, institute) din diverse domenii – biologie, medicină, agricultură, filologie, economie, matematică, fizică, tehnică etc.

Institutul de Zoologie a expus în atenția publicului cărți publicate în ultimii ani, distincții obținute în anul 2023  la saloanele de inventică, piese din Muzeul  complexelor faunistice fosile, colecții entomologice și piese din colecții particulare ale cercetătorilor institutului.

În cadrul evenimentului, au fost înmânate distincții ale Guvernului Republicii Moldova. Printre cei care au urcat pe scenă a fost și dr. Ștefan Rusu, cercetător științific coordonator în Laboratorul Parazitologie și Helmintologie, Institutul de Zoologie, distins cu Diploma de onoare a Guvernului Republicii Moldova în semn de recunoștință și apreciere a ideilor creatoare, a perseverenței continue, a contribuției substanțiale la dezvoltarea științei și promovarea rezultatelor remarcabile în domeniul cercetării și inovării, precum și cu ocazia Zilei Științei.

De menționat că festivitatea s-a bucurat de atenția sporită a mass-mediei. 

 

Text: Lucia Bilețchi

Foto: Livia Calestru, Lucia Bilețchi

Categorie:
Cuvinte-cheie: