Institutul de Zoologie la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara, 2020

18.11.2020
Institutul de Zoologie la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara, 2020

     În perioada 13-15 octombrie 2020, la Timișoara, România, s-a desfășurat Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia”, ediția a VI-a, care este unul dintre cele mai apreciate saloane de inventică și inovare din România. Evenimentul a fost organizat de Societatea Inventatorilor din Banat în parteneriat cu SC REMIR SRL. Președintele Salonului - Remi Rădulescu, președinte al Societății Inventatorilor din Banat; președintele Juriului - Camelia Marinescu.
      În cadrul Salonului de la Timișoara au fost prezentate 432 de invenții și proiecte de cercetare din șase țări: România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Muntenegru și Italia. La 7 octombrie 2020, autorii și-au prezentat invențiile și inovațiile on-line, după care acestea au fost expuse la Salonul de la Timișoara. Decernarea premiilor a avut loc la 15 octombrie, în direct la TVR Timișoara. 
      Invențiile prezentate de cercetătorii de la Institutul de Zoologie din R. Moldova au fost apreciate cu două Medalii de Aur, o medalie de Argint și o medalie de Bronz:

  • Medalia de aur, pentru invenția „Metodă de profilaxie a fasciolozei la rumegătoare”, autori: Toderaș Ion, Erhan Dumitru, Gherasim Elena, Rusu Ștefan.
  • Medalia de aur, pentru invenția „Instalație pentru reproducerea ecologo-industrială de pești pelagofili”, autori: Crepis Oleg, Bulat Dumitru, Usatîi Marin, Bulat Denis, Șaptefrați Nicolae, Usatîi Adrian.
  • Medalia de argint, pentru invenția „Procedeu de tratare a cartofului contra nematodei Ditylenchus destructor”, autori: Melnic Maria, Rusu Ștefan, Erhan Dumitru, Onofraș Leonid, Todiraș Vasile, Slanina Valerina.
  • Medalia de bronz, pentru invenția „compoziție și procedeu de alimentare suplimentară și deparazitare a iepurilor de câmp”, autori: Toderaș Ion, Rusu Ștefan, Savin Anatol, Erhan Dumitru, Ciocoi Oleg, Zamornea Maria, Grosu Gheorghe, Gologan Ion.

      Medaliile obținute de cercetătorii Institutului de Zoologie la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia” Timișoara - 2020 certifică actualitatea și înalta calitate a invențiilor prezentate. 

Felicitări cordiale autorilor invențiilor medaliate!

 

Ștefan Tiron
 

Categorie:
Cuvinte-cheie: