Dr. Anastasia Ivanova – laureat al Premiului Danubius Young Scientist

01.11.2023
Dr. Anastasia Ivanova – laureat al Premiului Danubius Young Scientist

La 19 octombrie 2023, la Universitatea de Vest din Timișoara, România, s-a desfășurat ceremonia de înmânare a Premiilor Danubius, ediția anului 2023. Prin acestea, Ministerul Federal al Educației, Științei și Cercetării din Austria, în parteneriat cu Institutul pentru Regiunea Dunării și Europa Centrală (eng. Institute for Danube Region and Central Europe), onorează realizările în știință și cercetare în și pentru regiunea Dunării.

Cu o deosebită satisfacție anunțăm că colega noastră Anastasia Ivanova, doctor în științe biologice, cercetător științific superior în Laboratorul Hidrobiologie și Ecotoxicologie, a devenit în acest an laureat al Premiului Danubius Young Scientist.

Premiile Danubius au apărut în anul 2011. Trei ani mai târziu a fost lansat un premiu special pentru tinerii cercetători – așa-numitul Premiu Danubius Young Scientist. Anual, sunt premiați 14 tineri cercetători – câte unul din fiecare țară care este parte a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia, Slovenia, România și Ucraina. 

Selectarea învingătorilor s-a bazat pe mai multe criterii: excelența și abordarea inovatoare în activitatea științifică, relevanța activității științifice pentru subiectele/problemele regiunii Dunării, relevanța activității științifice dincolo de hotarele țării, potențialul candidatului (de exemplu, integrarea în rețele internaționale, participarea la realizarea proiectelor științifice, istoricul publicațiilor, experiența în activitatea didactică, etc.). Candidații pentru Premiul Danubius Young Scientist pot proveni din toate disciplinele științifice, fiind eligibili doar cercetătorii care au obținut o diplomă de master/doctorat în urmă cu maximum cinci ani.

Un comunicat de presă al Institutului pentru Regiunea Dunării și Europa Centrală (Viena, Austria) privind Premiile Danubius ale anului 2023 este disponibil AICI.

Felicitări, Anastasia! Îți urăm un viitor luminos și prosper în cariera de cercetător!

 

Lucia Bilețchi

Categorie:
Cuvinte-cheie: