Cercetătorii Institutului de Zoologie au participat la forumul “Educația pentru mediu, sport și utilizarea resurselor naturale terapeutice”

11.12.2023
Cercetătorii Institutului de Zoologie au participat la forumul “Educația pentru mediu, sport și utilizarea resurselor naturale terapeutice”

În perioada 22-24 noiembrie 2023, în Slănic-Moldova, România, a avut loc un eveniment de anvergură în domeniul educației pentru mediu: Forumul “Educația pentru mediu, sport și utilizarea resurselor naturale terapeutice”.

La forum au participat experți din România și Republica Moldova, inclusiv dl Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din România, care a subliniat importanța cooperării transfrontaliere pentru protecția mediului. Printre experții din Republica Moldova s-au numărat și reprezentanții Institutului de Zoologie  – dr. Calestru Livia, dr. Burduja Daniela, drd Crețu Irina – care au participat activ la lucrările acestui forum, prezentând activitățile de bază ale institutului și importanța acestora în contextul tematicii forumului.

La forum au participat studenți și profesori de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău și de la trei universități din Republica Moldova, creând o platformă valoroasă de schimb de idei și experiențe.  În cadrul forumului s-a vorbit despre importanța educației pentru mediu în construirea unui viitor durabil. Subiectele de discuție au inclus strategii și inițiative pentru promovarea educației pentru mediu. De asemenea, a fost evidențiată importanța parteneriatul cu Republica Moldova în demararea proiectelor comune pentru protecția mediului.

 

Burduja Daniela

Categorie:
Cuvinte-cheie: