Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare 2021

08.11.2021
Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare 2021

Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare, marcată în fiecare an la 10 noiembrie, a fost stabilită la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură  (UNESCO), prin Rezoluţia 20/31C, cu scopul de a evidenţia rolul important al ştiinţei în societate şi nevoia de a angaja publicul larg în dezbateri asupra problemelor contemporane importante, relevante pentru ştiinţă. Ziua internaţională a ştiinţei a fost sărbătorită pentru prima dată în întreaga lume la 10 noiembrie 2002, sub auspiciile UNESCO. Tema ediției din anul 2021, propusă de către  UNESCO, este „Construirea comunităților pregătite pentru schimbarea climei”.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare 2021, Institutul de Zoologie a făcut o retrospectivă a activității sale, știința fiind, de fapt, o convergență   dintre trecut, prezent și viitor. 

Conducerea Institutului de Zoologie adresează felicitări cordiale cercetătorilor Institutului cu prilejul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare 2021 și le urează sănătate,  prosperitate și realizări remarcabile în activitatea de cercetare!

 

Institutul de Zoologie. Retrospectivă: evenimente, rezultate, personalități               Descarcă
 

Categorie:
Cuvinte-cheie: