Carte nouă: Parazitofauna, impactul parazitozelor asupra organismului la fazanul comun (Phasianus colchicus L.), profilaxia și tratamentul

27.05.2021
Carte nouă: Parazitofauna, impactul parazitozelor asupra organismului la fazanul comun (Phasianus colchicus L.), profilaxia și tratamentul

Ghidul metodologic ”Parazitofauna, impactul parazitozelor asupra organismului la fazanul comun (Phasianus colchicus L.), profilaxia și tratamentul” este elaborat în cadrul proiectelor Program de Stat 2020-2023 (codul proiectelor: 20.80009.7007.12 şi 20.80009.7007.02,  conducători: academician, profesor universitar Ion Toderaş, doctor habilitat, conferenţiar cercetător Galina Buşmachiu).

În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor proprii şi analizei literaturii de specialitate, fiind elucidate parazitofauna, impactul parazitozelor asupra organismului la fazanul comun (Phasianus colchicus L.), cu recomandarea procedeelor inovative de profilaxie și tratament.

Lucrarea este destinată atât specialiștilor din sectorul zooveterinar, cinegeticienilor, cât şi studenţilor de la facultăţile de medicină veterinară, biologie, ecologie.  Ea va constitui o sursă utilă de informare în elaborarea măsurilor de diagnostic şi diminuare a parazitozelor la fazan, care permit asigurarea supravieţuirii, sporirea potenţialului de reproducere a fazanilor în condiţii naturale, precum şi  diminuarea riscului de capturare a lor de către prădători. Recomandările sunt utile pentru toate biotopurile naturale şi antropizate din Republica Moldova, în care se întâlneşte fazanul.

Ghidul poate fi descărcat la rubrica ”Publicații noi”.

 

Ștefan Rusu

Categorie:
Cuvinte-cheie: