ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ŞTIINŢEI PENTRU PACE ŞI DEZVOLTARE: 10 noiembrie 2020 - Știința pentru și cu societatea

06.11.2020
ZIUA INTERNAŢIONALĂ A ŞTIINŢEI PENTRU PACE ŞI DEZVOLTARE: 10 noiembrie 2020 - Știința pentru și cu societatea

Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare (World Science Day for Peace and Development), marcată în fiecare an la 10 noiembrie, a fost stabilită la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO, prin Rezoluţia 20/31C, cu scopul de a evidenţia rolul important al ştiinţei în societate şi nevoia de a angaja publicul larg în dezbateri asupra problemelor contemporane importante, relevante pentru ştiinţă. Ziua internaţională a ştiinţei a fost sărbătorită pentru prima dată în lumea întreagă la 10 noiembrie 2002, sub auspiciile UNESCO. 

În 2020, Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare este dedicată temei „Știința pentru și cu societatea”. Ziua ştiinţei marcată în acest an este o ocazie în plus de a mobiliza toți actorii sociali în jurul subiectului științei pentru pace și dezvoltare - de la oficiali guvernamentali și factorii de decizie din știință și economie până la mass-media, oamenii simpli, studenți și elevi. Prin relația mai strânsă a științei cu societatea, știința devine accesibilă tuturor și extinde cunoașterea planetei noastre remarcabile și fragile pe care o numim cu drag „Casa noastră”. 

Cercetătorii științifici de la Institutul de Zoologie marchează Ziua internaţională a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare 2020 cu noi lucrări științifice și invenții realizate pe parcursul acestui an, apreciate cu înalte distincții la Saloane internaționale de invenții. 

Conducerea Institutului de Zoologie adresează felicitări cordiale laboratoarelor de cercetare și cercetătorilor Institutului cu prilejul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare 2020 și le urează sănătate și noi realizări!
 

Categorie: